La autentificare si prin folosirea acestui website, numit in continuare Site vei accepta termenii si conditiile de mai jos, motiv pentru care te rugam sa le citesti cu atentie!

Date de identificare Societate:

S.C. Codescript Animus SRL este o societate juridica, legal constituita conform prevederilor legale romane, cu sediul social in Judetul Constanta, Oras Constanta, Badea Cartan K4.

Inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj sub nr. J13/2923/2016, avand Codul Unic de Inregistrare: 36856811, atribut fiscal RO, cont bancar RO88BTRLRONCRT0377766901, deschis la Banca Transilvania, adresa de posta electronica: contact@minicost.ro, numit in continuare Societatea.

Definitii:

Utilizator/Client: reprezinta persoana care acceseaza Site-ul www.minicost.ro , in scopuri private sau profesionale si/sau care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, initiand si finalizand o comanda.

Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea Site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Societatii S.C. Codescript Animus SRL

Comanda: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre Client, ce intervine ca forma de comunicare intre Societate si Client, prin selectarea de produse de catre Client din cadrul celor comercializate de catre Societate.

Conditii de utilizare: Utilizatorii/Clientii acestui Site sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare expuse mai jos. Prezentul “Termeni si conditii” sunt prevederi minimale aplicabile, utilizarea Site-ului supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Derularea operatiunilor de vanzare prin Site

Comanda/confirmarea comenzii

Prin inregistrare/ autentificare si lansarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare prin mail, prin care Societatea isi deruleaza operatiunile pe Site.

Daca Societatea confirma executarea unei Comenzi, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Primirea si inregistrarea Comenzii de catre Societate in prima etapa se face prin e-mail. Comanda se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica prin e-mail, care include numarul comenzii, datele de livrare, numarul facturii, valoarea totala a comenzii.

Societatea nu considera in niciun moment o Comanda neconfirmata ca avand valoarea unei comenzi confirmate. In acest caz, obligatia de livrare a Societati se naste odata cu confirmarea electronica prin e-mail trimisa catre Client, care contine informatiile comenzii finalizate ,numarul comenzii, datele de livrare, numarul facturii, valoarea totala a comenzii si numarul coletului expediat.


Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza relatiei intre Societate si Client.

Obiectul Comenzii il constituie produsul/produsele Societatii cu privire la care Clientul si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei Comenzi pe Site, confirmata de catre Societate. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre Societate pe Site.

Societatea depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor/imaginilor expuse pe Site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, Societatea precizeaza ca imaginea produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi in nuante/ culoare sau pot avea mici defecte care nu au fost observate si implicit mentionate in descrierea produsului. De asemenea, unele caracteristici ale produselor prezentate pe Site, pot fi modificate de catre Societate fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa Societatea face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil.


Pretul

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe Site. Pretul poate fi modificat de catre Societate, in orice moment, fara preaviz. Modificarea pretului nu se aplica acelor produse, ce au fost comandate de catre Client la un anume pret si care au fost confirmate de catre Societate la acelasi pret.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, Societatea atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale Site-ului sau erori, pretul afisat pe Site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Societatea va informa Clientul asupra pretului corect, Clientul avand posibilitatea in acest caz, fie sa-si mentina comanda, fie sa renunte la acesta, infomand Societatea in acest sens. 

La pretul initial al produsului se adauga costul livrarii – cost suportat de catre Client sau oferit gratuit de catre Soceitate in urma campaniilor anuntate vizibil pe site pe perioada limitata – rezultand astfel pretul final al comenzii Clientului.

Societatea emite factura in care sunt enumerate produsele comandate, pretul acestora si taxa de livrare. Cu acceptarea acestor Conditii de utilizare, Utilizatorul isi exprima acordul sa primeasca facturi prin profilul sau.


F.  Contract

Contractul de vanzare-cumparare la distanta intre SOCIETATE si utilizator, se considera incheiat in momentul  confirmarii comenzii concrete de catre SOCIETATE. La efectuarea comenzii, clientul primeste confirmarea acesteia prin e-mail. Inainte de expedierea marfii comandate, SOCIETATEA are dreptul sa contacteze clientul la numarul de telefon indicat, in privinta precizarii detaliilor comenzii si/sau livrarii. 

SOCIETATEA nu raspunde, pentru nelivrarea comenzii in cazurile, in care utilizatorul a indicat date personale false, incomplete si/sau inexacte, inclusiv cand a mentionat adresa sau numarul de telefon incomplete, inexacte sau fictive. 

Utilizatorul are obligatia, sa pastreze confidentialitatea numelui de utilizator si parola. Orice comanda  trimisa prin magazinul on-line va fi considerata, de catre SOCIETATE valabila, daca au fost folosite nume de utilizator si parola, pe care sistemul le considera  valabile, indiferent daca acestea au fost folosite de catre alta persoana, diferita de titular.  

In cazul in care clientul, a ales sa plateasca contravaloarea marfii ramburs, contractul de vanzare-cumparare la distanta se considera anulat atunci cand:

–  Clientul nu plateste curierului contravaloarea facturii la momentul livrarii.

–  Clientul a indicat adresa falsa sau inexacta si in acelasi timp, nu este la adresa indicata in ziua livrarii si nu raspunde la numerele de telefon indicate pentru contact, pentru a stabili cu curierul datele necesare receptionarii livrarii. 

In cazul in care, consumatorul decide sa se retraga din contractul de vanzare-cumparare la distanta si nu doreste nici unul dintre articolele din comanda, cheltuilile  privind serviciul de cureriat sunt pe seama Societatii. In cazul in care consumatorul doreste sa restituie o parte din articole cheltuielile privind  serviciul de curierat sunt pe seama lui.

In cazul cererii din partea clientului de i se restitui suma, societatea ii va restitui suma datorata exceptand costurile transportului.


Metode de livrare si plata

Livrarea

Produsul va fi livrat Clientului printr-o firma de curierat – prin intermediul serviciului de curierat rapid

Va rugam sa tineti cont de faptul ca Societatea de curierat rapid livreaza coletele continand produsele Comandate de catre D-voastra intre orele 09:00 si 16:00, de aceea va rugam sa ne indicati o adresa de livrare unde puteti fi gasit in acest interval de timp! In cazul in care Clientul nu se afla la adresa de livrare in momentul livrarii, agentul de curierat rapid lasa o instiintare la acea adresa. 

Clientul are la dispozitie 2 zile lucratoare pentru a conveni cu Societatea de curierat rapid asupra unei alte zi pentru livrare. Daca acest lucru nu se realizeaza, agentul de curierat rapid returneaza coletul Societatii. Daca Clientul nu se afla la adresa de livrare si agentul de curierat rapid nu poate lasa nici o instiintare, acesta va incerca livrarea si in urmatoarea zi lucratoare. Daca livrarea esueaza si a doua oara, Societatea de curierat rapid returneaza coletul Societatii.

Societatea se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor Comandate de catre Clienti in momentul predarii acestora catre Client.  

Societatea va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la Client.

Societatea va efectua livrarea produselor doar pe teritoriul Romaniei. Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat Clientului doar in momentul efectuarii platii.

Livrarea produselor catre Client se va face in decurs de 2-5 zile lucratoare de la data confirmarii in format electronic de catre Societate. Pentru produsele ce nu pot fi livrate in acest termen, se acorda un termen suplimentar pentru livrare stabilit de comun acord cu Clientul, care nu va depasi 30 de zile. In situatia in care produsele nu pot fi livrate nici in cadrul acestui termen suplimentar, Clientul are dreptul la retragere, renuntand la produsele comandate de la Societate. In acest caz Societatea fiind exonerata, in acest caz, de la plata oricarei eventuale daune datorate Clientului.  

Societatea isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba prevederile cu privire la metodele de livrare a produselor, respectiv cu privire la cuantumul taxelor de livrare, in mod unilateral, la propria discretie, dar nu inainte de a anunta clientii cu privire la acest aspect, cu minim 2 zile inainte de intrarea in vigoare a oricarei modificari in acest sens.

Modalitatea de plata

1) In numerar, prin plata la curier, contractand serciviului ramburs. Plata produsului se face dupa preluarea coletului de catre Client. Plata se va face direct catre firma de curierat pe baza de chitanta. Societatea atentioneaza Clientii ca in cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Societate sa permita Clientului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii contravalorii acestora.


 Depunerea si solutionarea reclamatiilor

 Clientul poate sa depuna reclamatiile sale legate de serviciile sau produsele oferite de Societate atat prin scris cat si prin telefon. Reclamatiile se pot depune  la adresa postala: S.C. Codescript Animus SRL la adresa   postala electronica: contact@minicost.ro.

 Societatea va raspunde Clientului in termen de 5 zile lucratoare de la primirea reclamatiilor si va face tot posibilul pentru solutionarea reclamatiei Clientului. 

Termene de livrare

Livrarea produselor catre Client se va face in decurs de 2-5 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii prin e-mail. Pentru produsele ce nu pot fi livrate in acest termen, se acorda un termen suplimentar pentru livrare stabilit de comun acord cu Clientul, care nu va depasi 30 de zile. In situatia in care produsele nu pot fi livrate nici in cadrul acestui termen suplimentar, Clientul are dreptul la retragere, renuntand la produsele comandate de la Societate. In acest caz Societatea fiind exonerata, in acest caz, de la plata oricarei eventuale daune datorate Clientului.  

Societatea, in cazul in care nu poate executa presta comanda motivat de datorita faptul ca produsul nu este/nu mai este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate. Clientul poate solicita livrarea comenzii cu produsele confirmate de catre Societate fara cresterea taxei initiale de transport, poate inlocui produsul comandat cu un alt produs sau poate anula comanda.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, Societatea va anunta Clientul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Societatea primeste informatii eronate legate de livrarea produselor, Societatea poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere incalcare a obligatiilor sale, sau poate stabili un nou termen de onorare a Comenzii.


Politica Retur

Conform Ordonanței de urgență nr. 34/2014, Clientul are dreptul să se retragă de la cumpărarea/păstrarea produsului comandat, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile.


Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care Clientul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de către Client, intră în posesia fizică a produselor comandate.


În cazul unei comenzi privind multiplul de produse comandate de catre Client printr-o singură comandă şi livrate separate, perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care Clientul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de către Client, intră în posesia fizică a ultimului produs.


În cazul în care consumatorul omite să informeze Codescript Animus SRL cu privire la opțiunea sa de a returna produsele comandate în cadrul termenului legal de retragere, atunci consumatorul pierde acest drept de retragere, suma plătită pentru produse nefiindu-i returnată de către Codescript Animus SRL


Pentru a se respecta termenul-limită de retragere este necesar să se trimită comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere, completand formularul de retur.


Clientul trebuie să informeze Societatea cu privire la decizia sa de a retrage de la cumpărarea/păstrarea produsului, utilizând fie o declaraţie neechivocă, trimisă prin e-mail, completând formularul de retragere din panoul de client la sectiunea Istoric Comenzi. Solicitarile de retur pot fi vizualizate ulterior in sectiunea Solicitari Retur.


In cazul in care nu aveti cont, declarația neechivocă/formularul de retragere se trimite la următoarea adresă de posta electronica: contact@minicost.ro mentionand urmatoarele aspecte:


– Nume beneficiar comanda


– Numarul comenzii


– Cont bancar IBAN (in cazul in care ati platit ramburs la curier)


– Motivul returnarii produsului


– Data completarii formularului


– Un numar de telefon unde puteti fi contactat in caz de nevoie.


Produsele trebuie sa fie impachetate in ambalajul lor original, cu eticheta atasata de produs si in starea in care au fost expediate.


*Ne rezervam dreptul de a nu accepta primirea coletelor retur fara notificare scrisa in prealabil.

*Produsele care se afla la reducere nu se accepta returul.
*Produsul se returneaza in forma sa originala, cu eticheta, fara a fi deteriorat, patat sau modificat, fara semne de uzura.

Returnarea produselor revine in grija clientului iar costul coletului este suportat de catre client dupa aprobarea returului de echipa Minicost.ro
Recomandam curieri precum Urgent Cargus, Sameday, Fan Courier, DPD, Nemo Express.

Va rugam sa specificati la informatii suplimentare numarul comenzii cand faceti returul.

Va recomandam sa folositi o metoda sigura de transport si sa pastrati dovada expedierii. Pana in momentul in care articolele returnate ajung la biroul nostru, produsele si conditia lor raman responsabilitatea dumneavoastra.

In momentul efectuarii tranzactiei de retur se adauga o taxa de 10 lei pentru procesarea transferului bancar, costuri logistice si ambalaje. 

Va rugam sa asteptati pana la 14 zile lucratoare din momentul in care echipa Minicost.ro a primit coletul dvs. , ca banii sa apara in contul dvs. bancar. 


Promotia transport gratuit la comenzile peste 199 lei
Promotia se aplica pentru clientii care achizitioneaza produse in valoare de 199 de lei. Transportul va fi suportat de catre societatea SC Codescript Animus SRL.

Promotia transport gratuit la comenzile peste 199 lei RETUR: In cazul unui retur complet (ex: toate produsele sunt returnate din comanda.) Clientul va suporta ambele costuri de transport: costul initial al transportului + costul de retur. In cazul unui retur partial (ex: 2 produse au fost returnate din 5) iar restul produselor ramase la client nu depasesc valoarea de 199 de lei in momentul returnarii produselor acesta va suporta si costul initial de transport dar si pe cel de retur. 

Stari articole: 
Articol in stare foarte buna - Articol cu urme vizibile de uzura sau imperfectiuni.
Articol fara urme de folosinta - Articolul nu prezinta urme de folosinta sau uzura, este de obicei un produs care nu are defecte.
Articol nou, fara eticheta - Articolul este nou dar eticheta poate fi partiala sau nu exista. 
Articol nou, cu eticheta - Articolul este nou sigilat, cu eticheta.

Marimi: 
La Minicost.ro incercam sa fim cat mai precisi in masurarea articolelor de pe site, dar nu poate fi facuta in totalitate raspunzatoare in cazul marimii articolelor de pe site. Ele sunt masurate in cazul pantalonilor in unitatea de masura CM. In cazul produselor cu unitate de masura XS, S, M, L, XL, XXL etc, la unele produse poate exista o diferenta in masuratoarea lor, deoarece unele articole sunt colectate din Europa iar unele din USA. Ex: Marimea M din USA este marimea L din Europa.

Raspunderea Societatii

Societatea nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere suferita de catre Client in situatia in care aceasta respecta prevederile prezentei termeni si conditii. Societatea nu poate fi trasa la raspundere pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri de pe Site.

Societatea nu este responsabila pentru daunele directe si/sau indirecte de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi in baza prezentei termeni si conditii pentru situatia in care isi indeplineste toate obligatiile rezultate din acesta. Societatea nu poate fi trasa la raspundere pentru daune directe si/sau indirecte care rezulta din utilizarea necorespunzatoare a produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora dupa livrare.

Societatea respecta in relatia sa cu Clientul prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Reclamatiile privind deficientele defectele produsului/produselor achizitionate pot fi facute la urmatoarea adresa de e-mail:contact@minicost.ro.


Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea/executarea cu intarziere/executarea necorespunzatoare a obligatiilor sale, daca o astfel de executare/neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, asa cum este acesta reglementat de legislatia in vigoare.

 Legea aplicabila – jurisdictia

Prezentul termeni si conditii sunt supuse legii romane. Eventualele litigii aparute intre Societate si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Cluj-Napoca.

Drepturi de proprietate intelectuala Toate materialele integrate in acest Site sunt proprietatea intelectuala exclusiva a Societatii. Totusi, paginile complete ale Site-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal. Fara a trece cu vederea aplicabilitatea generala a celor anterior mentionate, Societatea poate oferi ocazional oportunitatea de a descarca imagini de fundal, economizatoare de ecran sau alte programe utilitare din Site.